Üdvözöljük a

Elnöki köszöntő

honlapján!

-

Elnöki köszöntő

Szerző: dr. Kota György

 

Tisztelt Kamarai Tagok, Partnerek, kedves Ügyfeleink!

 

Szeretettel üdvözlöm Önöket a Magyar-Ukrán (és nemsokára – miután hivatalossá válik – Belorusz) Kereskedelmi és Iparkamara oldalán.


A MUKIK Közgyűlése 2015. februárjában, dr. Szentpéteri Bertalan lemondását követően választott meg a vegyeskamara elnökévé. Mint az bizonyára sokuk előtt már ismert, Szentpéteri úr az idei évtől hazánk minszki (Belarusz) nagykövetségén teljesít szolgálatot mint külgazdasági attasé.


Izgalmas időszakban kaptam meg a feladatot. Ukrajna nehéz helyzetben van, ugyanakkor a magyar gazdasági jelenlétet fenn kell tartani és ki kell terjeszteni minél több régióra annak érdekében, hogy a rend helyreállását követően stabil alapokon nyugvó partneri kapcsolatokkal rendelkezhessünk.


Küzdelmes, kemény munka áll előttem és az ügyvezetés előtt, ha a tagság és a partnerek üzleti elvárásainak meg akarunk felelni. Ha azonban az ember ilyen feladatot vállal, a megfelelés nem lehet kérdés. Vallom, hogy minden helyzetben meg lehet és – a kamara ügyvezetésével és partnereinkkel közösen meg is kell – találnunk azokat a módszereket, csatornákat, lehetőségeket, amelyek a nekünk bizalmat szavazott vállalkozások üzleti érdekeinek sikeres képviseletét hivatottak biztosítani. Annak érdekében, hogy ez maradéktalanul teljesülhessen, új koncepciót dolgoztunk ki, sikerorientált, szolgáltatáscentrikusabb rendszert építünk, amelynek remélhetőleg már a közeljövőben érezhetik hatását.
Továbbra is fejlesztjük kapcsolatainkat Magyarország külképviseleteivel, a Budapestre akkreditált diplomáciai testületekkel, a kereskedelem- és gazdaságfejlesztésben érintett minisztériumokkal, állami intézményekkel. Megteszünk minden lehetséges és szükséges lépést annak érdekében, hogy a kamara hírnevét öregbítsük, öt év alatt elért eredményeit ismertebbé tegyük. A közeljövőben átalakuló honlap nagyobb információtartalma mellett ennek érdekeit is fogja szolgálni.


Újabb cégekkel, újabb területekkel haladunk előre. Ennek érdekében együttműködési megállapodást írunk alá Belarusz Kereskedelmi és Iparkamarájával, erősítjük ukrajnai jelenlétünket, megteszünk mindent a kamara helyzetének stabilabbá tétele érdekében. Ehhez nyilván az Önök támogatására és aktív közreműködésére van szükség. A siker közös érdekünk, elnöki munkámat e cél jegyében kívánom végezni, kompromisszumok nélkül.

Gelb Sándor

 

SZIVES TÜRELMÜKET KÉRJÜK, AZ OLDAL ÁTALAKÍTÁS ALATT ÁLL

ПРОСИМ ВАШЕГО ТЕРПЕНИЯ, САЙТ НАХОДИТСЯ ПОД РЕКОНСТРУКЦИЕЙ